Min franske dagdrøm

Kære Dagbog.
Jeg tror, jeg vil kalde dig Francois fra nu af. Du ved – for at skabe den der idylliske illusion om en fransk penneven. For at give mine franske dagdrømme anno 2021 en modtager. Så: Kære Francois – mit franske billede – jeg savner dig så helt utrolig meget! – men jeg har det godt, lige her hvor jeg er. I lille Danmark – og man behøver heldigvis ikke køre så langt, for at få en hint af fransk atmosfære midt i det kolde danske forår. I dag brugte jeg et par timer af min eftermiddag i Hørsholm og befandt mig på magisk vis i Frankrig for en stund.

.. Kan du huske, da vi nærmest ved et tilfælde endte midt i antikmarkedet i Dieulefit? Jeg havde min blomstrede sommerkjole på og du en kortærmet hvid skjorte og de der shorts med de store lommer på siden, hvor der er plads til guidebogen. Der herskede en sløv søndagsstemning blandt de opstillede boder. De var nærmest ubemandede, for indehaverne havde søgt tilflugt under træerne langs den støvede landevej. Der var ikke mange mennesker den formiddag – vi slentrede roligt for os selv blandt gamle plakater, slidt træværktøj, broderede pudebetræk, franske romaner og gamle møbler.

jeg fandt mit gamle “ostekort” frem fra gemmerne. Det jeg købte på markedet i Vence, der viser forskellige osteegne i Frankrig. Jeg gik der i platan træernes skygge og drømte om at være afsted i en kæmpe bil med plads til hele molevitten. Lamper, gamle træfade, lysestager, skamler og duge… Du fandt en gammel skibsklokke, som der var plads til i kufferten og som i dag hænger ude i gården og ringer ind til middag. Når vi indimellem ringer med den, tager lyden mig tilbage til den varme formiddag på torvet i Vence …

… I weekenden anretter jeg morgenmaden i ægte “Petite Dejeuner”-stil. Køber crossainter, et baguette med kuvertsmør, friskpresset appelsinjuice, en cafe au lait og abrikosmarmelade i små glas... Jeg bør lære selv at bage dem. Så vil jeg sidde på terrassen i den der bluse med de store hvide pufærmer og nyde mine nybagte crossainter og drømme mig væk …

… Jeg drømmer om en gul sommerkjole. En kjole, der omfavner sommeren og minder mig om solsikkemarker og friske citrusfrugter. Jeg tænker, den skal være i hør ….

Kan du huske det lille pudevår jeg købte med initialerne A. H. broderet? Håndbroderet på det kraftige, forvaskede hvide bomuld. Jeg tænker stadig på, hvem denne A. H. mon var? Og om hun mon havde forestillet sig at hendes pudevår skulle ende her hos mig i Danmark ….

… de håndbroderede tekstiler inspirerede mig. I dag købte jeg den fineste hvide hørkjole med broderi. Ganske vist er hvidt hør lidt et sats i den danske sommer – men kjolen hænger yndigt på mit garderobeskab og gør mig glad og fuld af lykkelig sommerlængsel, hver gang jeg kigger på den …

… Husker du dagene i solen på terrassen? De dage, hvor vi bare nød at være i huset. De dage, hvor der blev vendt adskillige sider i årets spændingsroman, og hvor man nærmest kun rejste sig fra solsengen for at hoppe i poolen eller gå ind i det kølige hus og lave en bakke med eftermiddagsdrinks og snacks….

Frankrig eller ej – min sommergarderobe er lige her og venter bare på at skulle i brug. Jeg har fundet ud af, at det med bare ben og sommertøj er lidt en beslutning. Det handler om at bestemme sig for at nu er det sommer. Det kan ikke nytte noget at vente for længe

Åh kære Francois! Regn! Regn! Regn! … det gør det godt nok lidt svært at leve i min franske dagdrøm. Heldigvis har jeg dog enkelte ferieminder med regn. Godt nok et mere tiltrængt regnvejr til det tørstige franske landskab. En duft af varm asfalt og varm fugtig luft. Den lumre varme inden det går løs. En flugt ind i udlejningsbilen og en køretur med vinduesviskere i rekordfart…

Regn er nok bare en del af ferien. Pyt med at det vejrudsigten viser regn og kolde temperaturer. Jeg har købt en stråhat i dag – så er jeg klar, ligeså snart solen titter frem! Jeg er SÅ klar til en sommer fyldt med ferievibes lige her i Danmark. Jeg glæder mig til at fortælle dig om det, Francois!

Kærligst A

******

“Min franske dagdrøm” er en lille semi-virkelig dagdrøm om sydeuropæiske himmelstrøg bragt til live med stor tak til vores location hos @LUBERON i Hørsholm. Der tilbragte vi en eftermiddag i sommerkjoler og gult hør, hvor vi i glimt blev tryllet til Frankrig omend vi blot var små 20 minutter fra vores forretning i Ålsgårde.

Hos Luberon i Hørsholm kan du finde håndplukkede varer hentet i Frankrig. Loppefund, nye herligheder  og antikviteter side om side med specialfremstilling af de flotteste smedejernsmøbler, porte, markiser og meget mere. Den varmeste anbefaling herfra. Se mere på luberon.dk eller på deres instagram @luberon.dk

Idé, foto, styling, redigering og alt det der:
Juliane & Cathrine

Backstage:
Lotte & Juliane

Vores søde modeller er:
Karina, Clara og Silja

ALLE PRODUKTER BRUGT I “MIN FRANSKE DAGDRØM”

Indkøbskurv