Med McVERDI på Tur – Helsingør

Med udsigt over Øresund ligger vores største McVERDI forretning kun 4 km nord for en af de smukkeste byer i Danmark – Helsingør. Vi elsker at være tæt på Helsingør, der er et kulturelt og historisk centrum og som virkelig har meget at byde på. Byen er kendt for sine mange historiske bygninger, skæve bindingsværkshuse, søfartsmuseet, kulturværftet og ikke mindst Kronborg og historien om Hamlet af William Shakespeare. En hyggelig kulturel handelsby fyldt med liv i gaderne.

Men Helsingør er meget mere end de store, fantastiske turistattraktioner som Kronborg og Museet for Søfart. Går du på jagt i Helsingørs middelaldergader finder du et væld af kreative, dygtige og entusiatiske ildsjæle. Lokale små erhversdrivende, ligesom os selv, der er specialister på netop deres område. Dem vil vi gerne sætte fokus på i vores sommerkampagne: McVERDI tur-tips, Helsingør edition!”

I strålende solskinsvejr, pyntede cykler og McVERDI-bilen pakket tog vi, 5 McVERDI kvinder, afsted på tur. Med dagens program fyldt med dejlige aftaler med lokale erhvervsdrivende i vores lokalområde. Denne gang gik turen til Helsingør.


Tur-Tip 1 – Camilla Urban

Camilla Urban
Stengade 12
3000 Helsingør

www.camillaurban.dk
@guldsmedurban
facebook.com/GuldsmedCamillaUrban

Vi startede dagen på Stengade, hvor smykkedesigner Camilla Urban bød os velkommen indenfor i sin lille lyse butik.
Siden 2001 har Camilla været guldsmed i Helsingør. Camilla arbejder i guld og sølv, samt diamanter, perler og ædelstene. 
Alle smykker er håndlavede og helt unikke med håndplukket sten og perler. Camillas stil er rå og feminin, og hun sætter en ære i, at lave personlige smykker, der kan skabe glæde i mange år, være et minde om en særlig begivenhed, eller fortælle en historie. 
Findes der en bedre måde at starte dagen på end at forelske sig i guld og diamanter.

Tur-Tip 2 – Kagefryd

Kagefryd
Stengade 58
3000 Helsingør

www.kagefryd.dk
@kagefryd
facebook.com/Kagefryd

Lyst til lidt godt til ganen – Det blev tid til formiddags kaffe og kage, og hvilket bedre sted end hos Kagefryd. Kagefryd er startet af Jette Stub, og det var selvfølgelig også Jette der bød os velkommen indenfor hos Kagefryd. I den lune formiddagssol fik vi serveret friskbrygget kaffe og de lækreste kager, så smukt og delikat pyntet med friske blomster.
Jette startede Kagefryd i år 2017 og måske nogle af jer allerede kender hende fra “Den Store Bagedyst”, hvor hun deltog i år 2015.
Jette fortæller at hos Kagefryd er en kage ikke bare en kage. Men en dyb passion og stor kvalitet i råvarer og udtryk. Vi fik lov til at smage Kagefryds absolut favoritkage – Citrontærten. Og Waaauw, . . bare WAUW! Sød, sur og frisk. knasende og blød på samme tid. Den skal smages! Vi er fan af den!
Og så skal man virkelig ikke snyde sig selv for en af Jette’s surdejsboller! Efter mange års udvikling og forfinelse er opskriften helt perfekt og de fåes ikke bedre!

Tur-Tip 3 – MutteStorm

Mutte Storm
Strandgade 77
3000 Helsingør

www.muttestorm.com
@muttestorm.dk
facebook.com/muttestorm.dk/

I det gule hus, under den hvide bue, bag de store glasdøre med udsigt til det gamle Toldkammer, færgehavnen og blomstertorvet finder du Mutte Storm – Kilims & Interior Design.
Indenfor hos Mutte Storm blev vi ramt af farvestrålende kilimtæpper i alverdens mønstre og størrelser.
Omgivet af farver, blev vi budt på frisk lemonade og gode historier fra Muttes rejser. Mutte rejser rundt i Tyrkiet i de enkelte tæppedistrikter og udvælger personligt de sjældne og specielle antikke kelimtæpper. Udvælgelsen er baseret på en omhyggelig vurdering af Kilims alder, det unikke i farver og design og hvor godt Kilims passer ind i den nordiske indretningsstil. Muttes passion for kilimtæpperne var smittende og gav os alle lyst til at fylde vores hjem med smukke Kilimtæpper fra kælder til loft.

Tur-Tip 4 – Tibberup Høkeren

Tibberup Høkeren
Sct. Anna Gade 4a
3000 Helsingør

www.tibberuphoekeren.dk
Facebook.com/tibberup
@tibberuphoekeren

Rundt i svinget fra Stengade, til Sct. Anna Gade, der ligger Tibberup Høkeren. Hos Tibberup Høkeren, finder du alt det som du ikke troede fandtes mere. Besøget hos Høkeren var et af de steder der kom allermest bag på mig. Jeg tror, at vi alle 5 fik en på opleveren herinde i denne lille perle af en butik. Besøget hos høkeren var som at træde ind i en scene fra for 1950’erne.
Indenfor møder vi Nanna som ejer butikken sammen med Mogens. Sammen har de specialiseret sig i alt det gode fra gamle dage – og så med et lille tvist af moderne tid.
Tibberup Høkerens sortiment er perfekt til, hvis du er på jagt efter en anderledes gave.
Værtindegaver, den lille ekstra gave eller gaver til højtider. Udvalget er stort og mulighederne mange, hvis du skal finde den helt rigtige gave til anledningen. Med et udvalg, der tilgodeser ønsker i alle prisklasser, kan man nærmest ikke gå forgæves i den hyggelige butik i hjertet af det gamle Helsingør. Helt sikkert et besøg værd!

Tur-Tip 5 – Kulturhavnen Kronborg

Det emmer af liv og summen foran Kulturvæftet og et kulturelt og historisk sus, når du passerer Søfartsmuseet med Kronborg i baggrunden. Vi tog en cykeltur ud på den spidsen af molen, hvor man har det bedste view over “Helsingør Skyline” og kan få lidt vind i skørterne.

Tur-Tip 6 – Værftets Madmarked

Værftets Madmarked
Ny Kronborgvej 2
3000 Helsingør

www.vaerftetsmadmarked.dk
@vaerftetsmadmarked
facebook.com/vaerftetsmadmarked

Spændende oplevelser og frisk luft giver en god appetit. På Værftets Madmarked er der mad for enhver smag. Mad fra alle steder i verden. Alt fra pizza til sushi. Vi fik bestilt lidt blandet og delte det hele. En god måde at få smagt flere forskellige retter på. Det kan godt være svært at vælge mellem alle de lækre retter, man finder på Værftets Madmarked. En street food perle, der er i evig udvikling og hvor der er hyggeligt både inde og ude!

Tur-Tip 7 – Røgeriet

Helsingør Røgeri
Nordhavnsvej 3
3000 Helsingør

www.roegeri.com
@helsingoerroegeri
www.facebook.com/helsingoerroegeri.dk

Med maverne fulde af mad, hvad mere oplagt er det ikke, at fortsætte ned ad de kulinariske oplevelser. Derfor gik kursen mod Helsingør Nordhavn, for at besøge Røgeriet. I det gule hus, ind ad den lille grønne dør, ligger Røgeriet Helsingør.
På røgeriet mødte vi Line, som glad betjente os og fortalte om de forskellige rygninger gennem forskelligt anvendelse af træ.
Hos Røgeriet går de ind i det gamle erhverv med mod og lyst til at holde gamle traditioner ved lige, men samtidig skabe nye og spændende smage. Et vareudvalg der spænder vidt, og som får munden til at løbe i vand. Perfekt til at shoppe delikatesser med hjem til frokostbordet.

Tur-Tip 8 – Frøken Marina

Frøken Marina
Nordhavnsvej 2C
3000 Helsingør

@froeken_marina
www.facebook.com/frkmarina

Med den skønne røgede duft i vores næser fortsatte vi videre til endnu et velduftende og velsmagende Tur-tip. Mmm… Hjemmebagte vafler!
Kan man overhoved få for meget lækker mad på sådan en solrig dag i Helsingør – Nej vel? 🙂 Så selvfølgelig gik turen videre til Frøken Marina, der ligger lige overfor Røgeriet.
Her blev bestilt 5 store gammeldags isvafler med flødeskum og syltetøj. Selvfølgelig blev den nydt i solen på havnen. En perfekt afslutning på vores dag i Helsingør!

Tusind tak fordi du læste med!
De gladeste sommerhilsner
Frederikke 🙂

Indkøbskurv