Julekjolen

Julekjolen

Vi har samlet vores bud på forskellige julekjoler og julesæt til juleaften.

Måske du finder din nye julekjole?

Den julekjole, der sammen med dig skal fortælle historien om lige netop juleaften 2020. En juleaften som vist for os alle sammen bliver lidt speciel.

McVERDI kjoler

Kjoler er et af McVERDIs kerneprodukter og vi gør os meget umage for at sammensætte og designe et udvalg, hvor der er lidt af hvert. Man skal helst kunne finde en kjole hos os, ligegyldig hvilken alder, figur eller størrelse man har. Med andre ord vi elsker kjoler! Vores kjoler er designet med afsæt i hverdagen, det betyder, at du kan bruge en McVERDI-kjole til hverdag, men også til festlige lejligheder. Det handler bare om at tilknytte de rigtige accessories til kjolen – et par farverige strømper, en halskæde eller læbestift.
De kan alle være med til at pifte en kjole op.

Fløjlskjoler, flæsekjoler og julekjoler – kjoler til alt i livet. En kjole til hjemme-dansen, en kjole til juleaften – en kjole til at ha’ det godt i!
Gå på opdagelse i alle vores kjoler – lige her >>

En lidt anderledes jul

Vi er nok mange i år, som har haft en noget anderledes december måned og kommer til at holde en anderledes jul, end hvad vi er vant til grundet corona. 2020 har været et år med store udfordringer og blandt andet derfor er det vigtigt at forsøge at holde fast i de traditioner og den juleglæde, man plejer at have. Selvom man måske ikke kommer til at holde den helt store familiejul, skal der ikke blive gået på kompromis med julepynten, julemaden og juletøjet derhjemme! Man bliver så glad af en dejlig julekjole!

“A great dress can make you remember what is beautiful about life.”

– Rachel Roy, fashion designer.

Den røde nissekjole

En rigtig nissekjole er denne røde babyfløjlskjole med den lave rynke…. Tag en svingtur og mærk hvordan den svæver omkring dig. Akut julestemning….

Løs, støvet rød fløjlskjole med lav overskæring og rynk – Se mere her >>

Julestemning og julekjole-glæde

Julestemningen har for alvor bredt sig her på McVERDI-kontoret. Der kommer julemusik ud af højtalerne, der er blevet sat en juledekoration på frokostbordet og der bliver snakket lystigt om, hvor vi hver især skal holde jul, og ikke mindst hvilken julekjole vi skal have på juleaften. Al denne julekjole-snak gav os (Cathrine og Clara) denne idé til dette blogindlæg – nemlig et blogindlæg om julekjoler!

Vi pakkede firmabilen med masser af jule-outfits, sko og smykker, og så drog vi afsted, hjem til Juliane (designer af September|20 og datter af Lotte Honoré) for at tage fortryllende julebilleder og -film.

Da vi først fik idéen til dette blogindlæg, vidste vi med sikkerhed, at det simpelthen skulle foregå hjemme hos Juliane. En hall med ternet gulv, romantiske spejle, en lang trappe og ikke mindst et magisk pyntet juletræ. Jeg (Clara) blev dagens “model” og så blev de forskellige julekjoler ellers fotograferet og filmet.

Det var en rigtig hyggelig og produktiv onsdag formiddag i Julianes hall, og det var så dejligt at være en del af et julekjole-univers – i de to timer var det som om corona ikke fandtes og kjoler var det eneste i verden, som betød noget.

Fløjl, miks af print og delikate detaljer udgør en stor del af de sæts, som vi har taget billeder af. Sættene kan derfor “dresses op eller ned” efter behov. Tilsæt et par grove støvler og er par uldne strømper til de fleste kjoler og de kan sagtens bruges lige så meget i hverdagen som til festlige lejligheder. De bløde materialer og efterårsnuancerne tilføjer et strejf af glæde til ethvert outfit.

the-McVERDI-ladies valg af julekjoler og julesæt

Vi har spurgt vores søde kollegaer om de ikke ville skrive et par ord om deres valg af julekjole og
vi (Clara og Cathrine) har også skrevet et par ord:

Claras julekjole – Østerbro-butikken og webshoppen

For mig er juleaften en aften, hvor jeg tager min allermest festlige kjole på. Det er en aften, hvor jeg giver den gas med julemakeuppen – den får hele armen med glimmeret! Den ultimative julekjole for mig er den røde “Juliane-kjole” i bredriflet fløjl fra September|20. Jeg føler mig simpelthen så godt tilpas, når jeg har denne kjole på, og jeg føler mig egentlig som en fin juleballerina. For mig er den alt, hvad en julekjole skal indebære – elegant, magisk og festlig. Jeg ville sætte den sammen med et par grå strømpebukser, mine sorte højhælede støvler og masser af guld-glimmer på øjenlågene!


Lottes julekjole – Designer & stifter af McVERDI

Min julekjole er helt klart en flæsekjole. Sidste år var den rød ternet. I år er det måske den sorte eller den multiternede. Jeg har det bedst i noget som både fungerer til en højtidelig julesang ved en velkomstdrink og når man senere på aftenen eller i juledagene trækker benene op under sig i sofaen. Det er i bund og grund essensen af det tøj, som jeg designer. At man kan “dresse” det op og ned, og at man føler sig well-dressed uanset om det er til fest eller sofabrug. Det er jo hverdage, der er flest af og man skal da helst føle sig lækker hver dag.


Cathrines julekjole – Webshoppen

Hver eneste år bruger jeg lang tid på at finde den helt rigtige julekjole – min søgning starter tit omkring september. En julekjole kan være alt fra en vintage kjole til en kjole som jeg har i mit skab. Jeg elsker “jagten” på finde den helt rigtige julekjole. I min verden kan man aldrig være for over-dressed eller være iført for mange flæser. I år falder mit valg på en September|20 kjole – den røde velour fløjlskjole (Majken). Jeg vil tilsætte en stor pink flæseskjorte under, et par strømpebukser i pink og en stor hårbøjle.


Majkens julekjole – Østerbro-butikken

Yndlingskjolen med læg for og bag – nu i Dusty Red. Fordi den er sød, blød og rød. Det skal 100% være min julekjole i år.


Carolines julekjole – Aarhus-butikken

Fra barnsben har “jagten” på den perfekte julekjole altid for mig startet længe før december. Det gjorde den også i år. Juleaften er en eventyrlig aften og det kræver en eventyrlig kjole. I år tager jeg den smukke kjole med de små bær/liberty print og et par strømpebukser i en blålig nuance, så føler jeg mig klar til en festlig aften.


Julianes julekjole – Datter af Lotte & stifter af September|20

En julekjole har for mig altid været noget ganske særligt. Måske fordi den er med til at skabe og underbygge den her juledrøm og med til at sætte en stemning for julen. Jeg er evigt på udkig efter den perfekte julekjole – som for mig er hele Hollywood a la 1950’erne med strut, timeglas silhuet og en feminin elegant udskæring. Jeg syr julekjolen selv, finder dem i vintagebutikker eller fra mindre brands. Jeg hørte engang en modestylist tale om det at bære rødt til jul er en fjollet kliché. Det synes jeg ikke, at det er. For mig er de fleste julekjolers nuancer af rød. Men det er lige så meget stoffet, der er med til at skabe julekjolen for mig. Det kan være delikate blonder, skinnende stoffer med silkefald, jaquardvævede mønstre, struttende organza eller en blød, dejlig fløjl.

Min September|20 kollektion er netop skabt af et smukt stykke fløjl, der er med til at give vinter- og julefølelsen. Der er den røde, varme julefarve eller den forførende, midnatselegante petrolgrønne. To farver jeg altid har haft svært ved at vælge imellem. Som barn havde jeg en bog med et eventyr om to prinsesser – og jeg vidste aldrig om jeg helst ville være den mørkhårede prinsesse i den blå kjole eller den lyshårede i den røde…. og det var et dilemma for mig om Tornerose skulle have den blå eller den rød kjole på i filmens slutscene, hvor feerne kæmper om farven på kjolen… Det brugte jeg meget tid på at fundere over dengang. Det er lidt det samme med julekjolen. I år tror jeg den skal være rød. Der er ekstra brug for hjertefarve i denne tid.


Produkter fra julekjole-billederne:

Skal julekjolen eller julegaven komme til tiden? 🎁
Læs mere her >>

Vi pakker gerne ind og vedlægger en julehilsen i pakken!

Tak fordi du læste med!
Glædelig jul og december hilsner
Cathrine & Clara

Følg os på Instagram >>

Indkøbskurv